B9FD2C7C4F72B2B92A3D7B976AD2D3CA

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων  του  Προτύπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών «Κων/νος Καραμανλής» και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Χαράλαμπο Λεμονίδη ειδικό στη Διδακτική των Μαθηματικών, με θέμα : Τα Μαθηματικά στην Α/βάθμια Εκπαίδευση, αναζητώντας στόχους και περιεχόμενο. Διεθνείς τάσεις  και προοπτικές. Καινοτόμες μεταρρυθμιστικές προτάσεις διδασκαλίας, σύμφωνα με τις οποίες οργανώνονται η διδασκαλία και η μάθηση. Ανάπτυξη διδακτικών θεωριών και πρακτικών προτάσεων για τη διδασκαλία.     
Η πρόσκληση απευθύνεται σε γονείς που ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση των παιδιών τους  και ειδικότερα για τα Μαθηματικά που θεωρείται λανθασμένα ακόμα και σήμερα ένας χώρος απαγορευμένος για πολλούς και φτιαγμένος  για λίγους και εκλεκτούς.
Φυσικά απευθύνεται και στους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να διευρύνουν τους ορίζοντές τους για τη διδασκαλία των Μαθηματικών σύμφωνα πάντοτε με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.
Μετά το τέλος της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση όπου εκπαιδευτικοί και γονείς θα μπορούν ελεύθερα να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους.
Επίσης στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα οι γονείς των μαθητών αλλά και οι εκπαιδευτικοί να ενημερωθούν για το περιεχόμενο και τη λειτουργία των μαθητικών ομίλων του σχολείου μας.