Back to Top

Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών

"Κων/νος Καραμανλής"

posticon E-Twinning

posticon Υπέροχοι άνθρωποι-Joseph Priestley

Κατηγορία: E-Twinning
Εμφανίσεις: 4996
ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

Υπέροχοι άνθρωποι-Joseph Priestley

 

Ιωσήφ Πρίστλεϊ (Joseph Priestley) Άγγλος χημικός, φιλόσοφος και θεολόγος (13.3.733 -6.2.1804). Δίδαξε φυσική και χημεία. Ο Φραγκλίνος, που τον γνώρισε στο Λονδίνο, τον ενθάρρυνε να δημοσιεύσει την "Ιστορία του ηλεκτρισμού", που είχε γράψει και που του άνοιξε τις πύλες της Βασιλικής Ακαδημίας. Δέχθηκε με ενθουσιασμό την επανάσταση του 1789 και ονομάστηκε Γάλλος πολίτης και μέλος της εθνοσυνέλευσης.

Το 1794 πήγε στην Αμερική, όπου αποσύρθηκε σε μια μικρή αγροικία και πέρασε την υπόλοιπη ζωή του.

Ο Πρίστλεϊ ήταν κυρίως μεγάλος χημικός. Συγκεντρώνοντας αέρια μέσα σε λεκάνη υδράργυρου, κατόρθωσε ν' απομονώσει μεγάλο αριθμό απ' αυτά. Ανακάλυψε το υδρόθειο, το οξείδιο του αζώτου, το αιθυλένιο κ.ά. Η κυριότερή του όμως ανακάλυψη ήταν αυτή του οξυγόνου. Απέδειξε ότι το νερό είναι σύνθετο σώμα κι ασχολήθηκε και με την ηλεκτροστατική.

 

 

 

 

 

 

posticon Υπέροχοι άνθρωποι-ETwinning Project

Κατηγορία: E-Twinning
Εμφανίσεις: 4397
ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

Υπέροχοι άνθρωποι-ETwinning Project

Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι μαθητές γνώρισαν προσωπικότητες, γνωστές ή όχι και τόσο , οι οποίες με τον δικό τους τρόπο κατάφεραν να ομορφύνουν τον κόσμο μας. Ανακαλύψανε υπέροχους ανθρώπους σε διάφορες χρονικές περιόδους, σε διάφορες περιοχές του κόσμου μας. Η ομορφιά είναι κάτι που κρύβεται τελικά στην ψυχή

 Εκπ/κός: Σουργουτσίδου Όλγα

 

Διαβάστε περισσότερα: Υπέροχοι άνθρωποι-ETwinning Project

posticon Υπέροχοι Άνθρωποι (E-Twinning)

Κατηγορία: E-Twinning
Εμφανίσεις: 3936
ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

 

 Στα πλαίσια του προγράμματος e -  twinning μαθητές της Ε΄και της Στ΄ τάξης αλληλεπιδρούν και συνεργάζονται με συμμαθητές τους σε άλλα σχολεία της χώρας. Συγκεκριμένα στο project ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ γνωρίζουν προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης όπως ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ο EINSTEIN, η ΜΑΡΙΑ ΚΙΟΥΡΙ και πολλοί άλλοι. Ένα δείγμα των εργασιών τους θα παρουσιαστεί μέσω τηλεδιασκέψεων και εδώ.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΣΟΥΡΓΟΥΤΣΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

yperoxoi anthropoi

Διαβάστε περισσότερα: Υπέροχοι Άνθρωποι (E-Twinning)

Τελευταία νέα