Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη διεύθυνση α/θμιας εκπαίδευσης και το γραφείο συμβούλων α/θμιας εκπαίδευσης του νομού Φλώρινας, διοργάνωσε την 1η επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο: «Καινοτομία, Δημιουργικότητα, Διεπιστημονικότητα στο δημοτικό σχολείο», η οποία πραγματοποιήθηκε την 28η Μαϊου του έτους 2013 στις εγκαταστάσεις της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας.
Στόχος της ημερίδας ήταν να αναδειχθεί  η σύνδεση σύγχρονων θεωριών διδασκαλίας με καινοτόμες  διδακτικές πρακτικές που εφαρμόζονται στα Δημοτικά Σχολεία.
Παρουσιάστηκαν πρότζεκτ και δράσεις που εφαρμόστηκαν μέσα στην τάξη, τα οποία στηρίχθηκαν σε διαθεματικές/διεπιστημονικές προσεγγίσεις, στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και στόχευαν στη  δημιουργική έκφραση των  μαθητών.
 Οι παρουσιάσεις έγιναν από σχολικούς συμβούλους, εκπαιδευτικούς της πράξης, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές σε συνεργασία με μέλη ΔΕΠ του  Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής της Φλώρινας.
Στην ήμερίδα συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας οι οποίοι παρουσίασαν δράσεις που πραματοποιήθηκαν κατα το τρέχον σχολικό έτος (2012-13).

 
Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας καθώς και τις εργασίες των εκπαιδευτικών του σχολείου μας που συμμετείχαν σε αυτή.
Διαβάστε επίσης