2 ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΕΡΓΑ eTwinning

ETIKETA POIOTITAS-A LIFE FULL OF MATH

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Τσελεπή Σοφία

 

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του περσινού Ε2 (φέτος Στ2) που χάρη στον ζήλο και την εργατικότητας τους υλοποιήσαμε 3 ευρωπαϊκά έργα eTwinning: 1. A Life Full of Math, 2. B.A.N.G. (Be A Nice Guy!) και 3. Traditional Games.

Υποβάλαμε αίτηση ετικέτας ποιότητας για τα δύο από αυτά! Λάβαμε 2 ετικέτες ποιότητας:

 

 

1η ετικέτα ποιότητας για το έργο A Life Full of Math

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που ενέπλεκε τα μαθηματικά με την καθημερινή ζωή μας. Τα μαθηματικά υπάρχουν παντού στη ζωή μας. Χρειαζόμαστε μαθηματικά στο σπίτι, στο σχολείο, στον δρόμο, στα παιχνίδια, στη ζωγραφική, στην ιστορία, στη μουσική. Το έργο μας “A Life Full of Math” είχε ως στόχο να αναπτύξουν οι μαθητές μας μια θετική στάση απέναντι στο μάθημα των μαθηματικών, να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να μεταφέρουν τις γνώσεις που απέκτησαν για τα μαθηματικά στην καθημερινότητά τους.

Η ενασχόληση των μαθηματικών με διαθεματικές και βιωματικές δράσεις συνέβαλε στην ανάπτυξη και διατήρηση της γνώσης των μαθητών και στην υιοθέτηση θετικής στάσης για τα μαθηματικά, ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση των μαθητών. Με αυτό το έργο, μαθητές/συνεργάτες από διαφορετικές χώρες ασκήθηκαν σε μαθηματικές δραστηριότητες διασκεδάζοντας σε ένα ομαδοσυνεργατικό πλαίσιο.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρότζεκτ αυτό στο blog.sch.gr της υπεύθυνης εκπαιδευτικού Τσελεπή Σοφίας https://blogs.sch.gr/dimiourgoumemazi/category/etwinning-alife-full-of-math/

2η ετικέτα ποιότητας για το έργο “B.A.N.G.- Be A Nice Guy!”

ETIKETA POIOTITAS TSELEPI BANG

Το πρότζεκτ αυτό είχε ως στόχο του να προάγει μια ανοιχτή συζήτηση για τον εκφοβισμό ως έναν τρόπο πρόληψης και καταπολέμησής του. Όλα τα παιδιά αναγνωρίζουν το φαινόμενο, το εντοπίζουν και οδηγούνται στην ανάπτυξη αισθήματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης και μαθαίνουν πώς να αμύνονται. Το πρόγραμμα συνέβαλε στη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος χωρίς μορφές εκφοβισμού τόσο στη σχολική ζωή γενικά, όσο και στη χρήση των κοινωνικών δικτύων και της τεχνολογίας, παρέχοντάς τους προληπτικά μέτρα και πληροφορίες για τους κινδύνους του Διαδικτύου. Επιπλέον, έμαθε στα παιδιά νέους τρόπους και τεχνικές για να προστατευτούν και να αντιμετωπίσουν τον εκφοβισμό, αλλά και πρότυπα ορθής συμπεριφοράς με την προώθηση των ανθρώπινων αξιών (όπως ειλικρίνεια, σεβασμό, υπευθυνότητα, ανεκτικότητα, ενσυναίσθηση, ευαισθησία), αξίες ζωτικής σημασίας για ευημερία, επιτυχή μάθηση και χαρούμενη σχολική ζωή. Το σχολείο να είναι χώρος συνεργασίας, ασφαλούς αλληλεπίδρασης και συναδέλφωσης. Περισσότερες πληροφορίες για το πρότζεκτ αυτό στο blog.sch.gr της υπεύθυνης εκπαιδευτικού Τσελεπή Σοφίας https://blogs.sch.gr/dimiourgoumemazi/category/etwinning-b-a-n-g-be-a-nice-guy/