Τελετή αγιασμού Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών για το σχολ. έτος 2020-21

agiasmos 20 21

Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός, για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2020-2021, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικήτα, πατέρα Αναστάσιο.

Λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19 οι μαθητές/τριες της Α τάξης θα προσέλθουν στις 10:30 π.μ. και των υπολοίπων τάξεων στις 10:45 πμ. Τους μαθητές/τριες θα υποδεχθούν και θα συνοδεύσουν στις αίθουσές τους οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, ενώ οι γονείς θα παραμείνουν εκτός του αύλειου χώρου. Ο Αγιασμός θα τελεστεί στο αίθριο του σχολείου και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί τους. Μετά τη λήξη του Αγιασμού θα ακολουθήσει ενημέρωση των γονέων από τον διευθυντή όσον αφορά στα μέτρα πρόληψης που προτίθεται να λάβει το σχολείο για την ασφάλεια των μαθητών/τριών και στη συνέχεια οι μαθητές μπορούν να αποχωρήσουν.

Οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο χωρίς τσάντες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΚΥΑ ΥΠΑΙΘ_ΦΕΚ Β 3780 η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Παρακαλείσθε να μεριμνήσετε για τη χρήση της από τους μαθητές κατά την προσέλευσή τους.

Η διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου εύχεται σε όλους

Καλή Σχολική Χρονιά