Μαθήματα εξ αποστάσεως για όλα τα σχολεία – Οδηγίες εγγραφής των γονέων στην πλατφόρμα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου e-class

 

 

 

 

 

 

 

PSD

 

 

 

 

Η διαδικασία εγγραφής είναι ίδια για όλα τα σχολεία.

Για να παρακολουθήσει ο μαθητής τα μαθήματα κάθε μαθητής θα πρέπει να εγγραφεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, να μπει εδώ https://register.sch.gr/students/ και να πατήσει «Ας ξεκινήσουμε». Αυτό πρέπει να γίνει γιατί είναι απαραίτητη η συγκατάθεση του γονέα για χρήση της πλατφόρμας από τους μαθητές του σχολείου. Η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει ούτε από τους εκπαιδευτικούς ούτε από το διευθυντή του σχολείου.

Θα πρέπει να συμπληρωθούν σωστά όλα τα στοιχεία όπως αυτά αναγράφονται στον έλεγχο του παιδιού. Ένα από τα πεδία που πρέπει να συμπληρωθούν είναι και ο «Αριθμός Μητρώου Μαθητή». Για την Α και Β τάξη που δε δόθηκαν βαθμοί για το Α τρίμηνο θα στείλουμε mail στους γονείς των μαθητών όπου θα δίνεται ο Αριθμός Μητρώου. Οι μαθητές των Γ, Δ, Ε και Στ τάξεων που πήραν βαθμούς για το Α τρίμηνο και έχουν τον Αριθμό Μητρώου τον συμπληρώνουν στο παρακάτω πεδίο:

arithmos mitrooy

Αν δεν έχουν έλεγχο για Α τρίμηνο μπορούν να στείλουν mail στη διεύθυνση του σχολείου mail@dim-peir-serron.ser.sch.gr για να τους δοθεί ο Αριθμός Μητρώου Μαθητή.

Στο πεδίο που λέει ΣΧΟΛΕΙΟ βάζουμε «Πειραματικό» χωρίς εισαγωγικά και από τη λίστα που βγαίνει επιλέγουμε το σχολείο μας όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα:

pedio sxoleio

Προσοχή!! Η αναζήτηση σχολείου μπορεί να κρατήσει αρκετά δευτερόλεπτα ανάλογα με την ταχύτητα του δικτύου. Περιμένουμε μέχρι να εμφανιστούν τα αποτελέσματα στο πεδίο αναζήτησης.

Προτιμήστε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Για τους μαθητές των άλλων σχολείων βάζουμε π.χ. Δημοτικό Σχολείο Σερρών και βγάζει όλα τα δημοτικά σχολεία των Σερρών. Επιλέγουμε αυτό που μας ενδιαφέρει.

Δεν ξεχνάμε στο τέλος της φόρμας να τικάρουμε εκεί που λέει:

και μετά να πατήσουμε το κουμπί "Υποβολή"

 

Αφού κάνουμε την εγγραφή θα μας ανοίξει ένα έγγραφο με τα στοιχεία του μαθητή και το username και το password. Αν μπορούμε το τυπώνουμε, αλλιώς φροντίζουμε κάπως να το κρατήσουμε. Επειδή η αποθήκευση γίνεται ως html, ένας εύκολο τρόπος είναι να το φωτογραφήσουμε με το κινητό.

Θα μας έρθει και ένα email (σε αυτό που δηλώσαμε ως κηδεμόνες) αλλά δεν θα φαίνεται το password.

Στη συνέχεια μπαίνουμε στο site https://www.sch.gr/ και πατάμε πανω δεξιά εκεί που λέει ΣΥΝΔΕΣΗ.

Μας ανοίγει την σελίδα αυτή https://sso.sch.gr/login?service=https%3A%2F%2Fwww.sch.gr%2Fwp-login.php%3Fredirect_to%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.sch.gr

Βάζουμε τα στοιχεία που ζητάει, Όνομα Χρήστη = Username και Κωδικό = Password και πατάμε είσοδος.

Αφού μπούμε ως εγγεγραμμένοι χρήστες, τότε πάμε στο μενού, την οριζόντια μπάρα στο σημείο που γράφει ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ, ακουμπάμε το ποντίκι (Δεν κάνουμε κλίκ επάνω)για να ανοίξουν οι επιλογές και επιλέγουμε το προτελευταίο που λέει Μαθήματα Ηλ. Τάξης (μαθήματα ηλεκτρονικής τάξης δηλαδή – δείτε το στην φωτογραφία).

mathimata e class

 

Ανοίγει η σελίδα https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=76161 και εκεί επιλέγουμε αρχικά το νομό που μας ενδιαφέρει, για παράδειγμα Νομός Σερρών, επιλέγουμε αντίστοιχα Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ανοίγει μια λίστα με όλα τα σχολεία.

Επιλέγουμε το σχολείο μας, Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών Κ. Καραμανλής και πλέον μας ανοίγει τα μαθήματα που έχουν περάσει οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Πατάμε το μάθημα που μας ενδιαφέρει και είτε στην σελίδα που θα ανοίξει, βλέπουμε απευθείας το υλικό που υπάρχει προς μελέτη ή αν δεν βλέπουμε τίποτα πατάμε από το μενού στα αριστερά το πεδίο Έγγραφα και βρίσκουμε επίσης το υλικό (δείτε τη φωτογραφία).

mathimata spiros

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα εμπλουτίζουν συνέχεια το περιεχόμενο με νέα μαθήματα.

Καλό είναι όμως τα παιδιά μας αλλά και εμείς να εξοικειωθούμε σιγά σιγά με αυτό το σύστημα.

Επίσης είναι καλό να παρακολουθούμε όλοι τόσο τα email μας, καθώς εκεί λαμβάνουμε οδηγίες μέσω του συστήματος myschool αλλά και το siteτου σχολείου https://peirserron.gr/ για ανακοινώσεις και οδηγίες.