Προσομοίωση επιτροπής πολιτισμού και παιδείας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

prosomoiosi koinovoylioy

 

Εκπαιδευτικός: Καραγκιόζης Ιωάννης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εορτάζει φέτος, όπως κάθε χρόνο, στις 9 Μαΐου, την επέτειο από την ομιλία-δήλωση του Robert-Schuman που οδήγησε στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος στο οποίο από το 1981 συμμετέχει και η χώρα μας.

 


Για την Ελλάδα, τις εκδηλώσεις συντονίζουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με τη συνεργασία της Ελληνικής κυβέρνησης.
Στο πλαίσιο των εορτασμών αυτών το Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Teachers 4 Europe οργανώνει Προσομοίωση Συνεδρίασης Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τους 23 μαθητές της Έκτης (ΣΤ΄) του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών.
 Η προσομοίωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 και από ώρα 9.30 π.μ. – 11.30 π.μ. περίπου στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Αντιπεριφέρειας Σερρών, Μεραρχίας 36, Σέρρες.
  Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια δράση υλοποιείται και παρουσιάζεται από Σερραίους μαθητές.

 


    Θέματα ημερήσιας διάταξης:


Η 60η επέτειος από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης (25/3/1957)
Τα 30 χρόνια του Erasmus+ (1987 – 2017)
Νομοθετικές προτάσεις διεύρυνσης του Erasmus+, με όρους  και προϋποθέσεις, και σε μικρότερους των 16 ετών μαθητές των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018
Πρόταση «Ένταξη Αρχαιολογικού χώρου Αμφίπολης και Σπηλαίου Αλιστράτης στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς UNESCO»
Πρόταση «Σέρρες, Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, Υποψήφια πόλη»

 

 

Η αφίσα της εκδήλωσης

prosomoiosi koinovoylioy1

 

prosomoiosi 2

prosomoiosi 3