Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου

Μια αξέχαστη εμπειρία έζησαν οι μαθητές της Δ2 τάξης, που αποτελούν την περιβαλλοντική ομάδα του Πειραματικού Σχολείου Σερρών «Κωνσταντίνος Καραμανλής», στα πλαίσια της επίσκεψής τους στο ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου την Παρασκευή 18 Μαϊου 2012.

 

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Κ. Αβδελά αναζήτησαν, διερεύνησαν, ανακάλυψαν, και οικοδόμησαν νέα γνώση, σχετικά με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Νομού Σερρών. Αποτέλεσμα αυτής της έρευνας ήταν η δημιουργία και η παρουσίαση ενός project με τις ιστορικές κατασκευές του Νομού Σερρών, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου.

Όταν ολοκληρώθηκε η παρουσίαση και η ανταλλαγή στοιχείων και πληροφοριών με τους υπεύθυνους του περιβαλλοντικού προγράμματος, οι μαθητές απόλαυσαν μία δια ζώσης εκπαίδευση, καθώς ξεναγούνταν στα καλντερίμια του Παλιού Παντελεήμονα.

Άξια λόγου είναι η συμμετοχή των γονέων των μικρών μαθητών, οι οποίοι συμμετέχοντας ενεργά στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα, έκαναν πράξη τη δια βίου εκπαίδευση, αναδεικνύοντας το καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών του Πειραματικού Σχολείου!!

Οι υπεύθυνοι του ΚΠΕ άριστα καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί, πρόσφεραν μια ξεχωριστή μαθησιακή εμπειρία, αφού εκμαιεύοντας γνώσεις που προυπήρχαν στους μαθητές μας, τους οδήγησαν στην οικοδόμηση νέας γνώσης, μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης.

Μια νέα μορφή εκπαίδευσης αρχίζει να αναδύεται, μετατρέποντας την εκπαιδευτική διαδικασία σε μαθησιακή απόλαυση!!!