ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ – «Παιχνίδια του κόσμου  -  Ένα τόπι όλη η γη» ΕΝΟΤΗΤΑ: ΙΝΔΙΑ-7 πέτρες

Στα πλαίσια του προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης με τίτλο "Παιχνίδια του κόσμου - Ένα τόπι όλη η γη" που πραγματοποιείται κατά το τρέχον σχολικό έτος (2013-14) στο Α1 τμήμα του σχολείου μας παίξαμε το παιχνίδι "7 πέτρες"(7 STONES) από την Ινδία. Στην παρουσίαση που ακολουθεί θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τους κανόνες του παιχνιδιού, βίντεο με το πως παίζεται στην Ινδία, καθώς και φωτογραφικό υλικό με στιγμιότυπα από το παιχνίδι που παίξαμε με τους μαθητές του τμήματος στην αυλή του σχολείου μας.(ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ –ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ)

Στην Ελλάδα το συναντάμε με το όνομα "Εννιάπετρο" ή "Κεραμιδάκια" κ.ά. με μικρές παραλλαγές στους κανόνες του παιχνιδιού.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!

Στα πλαίσια της ενότητας σχετικά με την Ινδία κατασκευάσαμε επίσης ένα κολλάζ με εικόνες από την Ινδία (μουσική, ενδυμασία,ζώα κ,ά), φωτογραφίες από το παιχνίδι που παίξαμε καθώς και σχέδια που αποτύπωσαν οι μαθητές στο χαρτί με δαχτυλομπογιές και μαρκαδόρους και τα οποία αφορούσαν σε πληροφοριακό υλικό που δείξαμε στην αρχή της ενότητας (ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ).

india2india2india3india4india5india6india7

 

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!

Υπεύθυνη δασκάλα: Μαρία Ζερβάκη

 

Διαβάστε επίσης: