Ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες-Μαύρο θέατρο-Το παραμύθι της "Ευτυχίας"

imera atomon me eidikes anagkes

 

 

 

Ένα θέαμα διαφορετικό ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους! Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, ζωντάνεψε στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών το παραμύθι της "Ευτυχίας". Το βιβλίο της Βούλας Γιαγκάζογλου Παπούδα .΄Ενα αστέρι για την Ευτυχία" από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, σε μαύρο θέατρο με κούκλες του Κυριάκου Θεοδωρίδη και μουσική του Γιώργου Ταπέ στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την ημέρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στην αγάπη.

 

Οι μαθητές του σχολείου μας που δάνεισαν τις φωνές τους στους ήρωες του παραμυθιού:

Παπαευθυμίου Ευαγγελία,

Σιάρκος Ορέστης, Πρατβάρη Αικατερίνη και Πρατβάρη Ελένη.

 

Οι αεικίνητες γεμάτες ζωντάνια κούκλες, καθοδηγούμενες από τα επιδέξια χέρια των αφανών ηθοποιών που σ’ αυτή την παράσταση περιορίστηκαν στο να εκφράζουν τους ρόλους τους στο απόλυτο σκοτάδι, ήταν οι αληθινοί πρωταγωνιστές.

Η υπόθεση της παράστασης, βαθύτατα ανθρωπιστική αναφέρεται σε ένα χελωνάκι διαφορετικό από τα άλλα που γεννήθηκε με σύνδρομο Down.

Μια ευαίσθητη ιστορία για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη διαφορετικότητα, την κατανόηση και την αποδοχή της αναπηρίας.

Την παράσταση παρακολούθησαν οι μαθητές του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών «Κων/νος Καραμανλής» και μαθητές από άλλα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία. Η παράσταση επαναλήφθηκε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο των ΤΕΙ και τα έσοδα διατέθηκαν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών