Ο Πάμπλο Πικάσο (1881–1973) θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα. Μία καλλιτεχνική ιδιοφυία που κατάφερε να φτάσει στην κορυφή. Δημιουργός του κυβισμού και του κολάζ, δύο στυλ που επηρέασαν τους ζωγράφους των γενεών που ακολούθησαν μέχρι και σήμερα. Είναι γνωστός σε όλους για τα έργα του, το μοναδικό του στυλ και την πρωτοπορία του. Ενώ η τέχνη του φαίνεται αρχικά ιδιαίτερα περίπλοκη, τα θέματα των έργων του είναι συνήθως πολύ απλά, όπως η ειρήνη, η αγάπη, η ζωή και ο θάνατος, η καθημερινότητα και η φύση των ανθρώπων. Με τις τεχνοτροπίες του κατάφερε να τα κάνει κατανοητά στους ανθρώπους και να τα θυμούνται όσος καιρός και αν περάσει. Αν και ο Πικάσο ήταν πρώτα απ' όλα ζωγράφος, εργάστηκε επίσης με μικρά κεραμικά και χάλκινα γλυπτά, ενώ έγραψε ακόμη και ποιήματα.

Η παρακάτω διαφάνεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους μαθητές για να βάψουν τον πίνακα με διά τους χρώματα που θα επιλέξουν αφού ανοίξουν τη διαφάνεια στο PowerPoint και χρησιμοποιώντας το εργαλείο του κουβά όπως φαίνεται παρακάτω:

picaso

Τη διαφάνεια μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο λειτουργίας του Περιφερειακού Θεματικού Δικτύου "Δημιουργώντας εκπαιδευτικές εφαρμογές με το PowerPoint 2013".

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Τα ζώα στην τέχνη-Εικαστικά

Μεγάλοι Ζωγράφοι-Γνωρίζω τον Πάμπλο Πικάσο-Εφαρμογή

Δομήνικος Θεοτοκόπουλος-El Greco-Εφαρμογή

Μεγάλοι Ζωγράφοι-Καντίνσκι-Εφαρμογή

Μεγάλοι Ζωγράφοι-Γαϊτης

 

Διαβάστε επίσης: