Στο πλαίσιο της δράσης Teachers4Europe 2014 δημιουργήθηκε από ομάδα εκπαιδευτικών του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών, φάκελος εκπαιδευτικού υλικού, που εκδόθηκε και μοιράστηκε στους μαθητές που συμμετείχαν στην εφαρμογή της δράσης.

Η συνεργασία εκπαιδευτικών διαφορετικών ειδικοτήτων είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη ποικίλων δημιουργικών δραστηριοτήτων καθώς και τη σύνθεσή τους σε ένα διαθεματικό τεύχος εργασιών. Το τεύχος μορφοποιήθηκε σε Τετράδιο Εργασιών Μαθητή ώστε να είναι εύχρηστο και συγκεντρωμένο το υλικό της δράσης.

Ως θεματολογία του projectεπιλέχθηκε η Ευρωπαϊκή Μεσόγειος ή αλλιώς η γνωριμία με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που «αγκαλιάζουν» τη Μεσόγειο. Η επιλογή αυτή εξυπηρετεί αφενός τη μικρή ηλικία των μαθητών που συμμετείχαν στη δράση (γ δημοτικού), οπότε είναι επιθυμητός ένας μικρότερος αριθμός προς γνωριμία χωρών και αφετέρου τη σύνδεση με τα προστατευόμενα θαλάσσια είδη της Μεσογείου, θεματολογία οικεία στα παιδιά.

Τα φύλλα εργασίας εντάχθηκαν κατά βούληση από κάθε εκπαιδευτικό στο μάθημα της ειδικότητά του, τα περισσότερα δε από αυτά υλοποιήθηκαν στο μάθημα της Ευέλικτης Ζώνης.

Ελπίζουμε το παρόν υλικό να φανεί χρήσιμο εργαλείο και σε άλλους εκπαιδευτικούς που θέλουν να εφαρμόσουν τη δράση αυτή στο μέλλον.

Με εκτίμηση

Η ομάδα έργου

Σουργουτσίδου Όλγα

 

Λεπτοκαρίδου Ελισάβετ

Παραλίκα Μαρία

Βαρσάμη Χρυσούλα

 

Κυριαζίδης Σπύρος

 

 

 

 

 

 

 

 Διαβάστε επίσης: