Συνεργασία Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών με το ΟΑΣΙΣ

Το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Σερρών «ΟΑΣΙΣ» σε συνεργασία με το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο θα υλοποιήσουν πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετέχει μια ομάδα μαθητών δημοτικού με τίτλο «Βιώνω – Παίζω – Μαθαίνω!!!».

Στόχος του προγράμματος είναι η προσωπική και κοινωνική εκπαίδευση των παιδιών, καλλιεργώντας δεξιότητες και ικανότητες, όπως η επικοινωνία, η έκφραση, η αυτοεκτίμηση, η κριτική λήψη αποφάσεων, η αναγνώριση – έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων, η αντίσταση στις επιρροές (π.χ φίλοι, ΜΜΕ) κ.α που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να ανταποκρίνονται θετικά και δημιουργικά στις δυσκολίες, τις αγωνίες και τα προβλήματα που συναντούν στη ζωή.

Η ομάδα θα λειτουργήσει βιωματικά και μέσα από το παιχνίδι θα επεξεργαστεί θέματα όπως: επικοινωνία, αυτοεκτίμηση, οι φίλοι και επιρροές κ.α . Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 7 συναντήσεις (μιάμιση ώρα περίπου η καθεμιά) και θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη στις 18.30 – 20.00 στο χώρο του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν 15 άτομα – μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης δημοτικού.

 

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από την Πέμπτη 9/2/2012 μέχρι και την Παρασκευή 17/2/2012. Ημερομηνία έναρξης του προγράμματος: Τρίτη 21/2/2012. Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων είναι μεγαλύτερος του αριθμού των μαθητών που θα συμμετέχουν, θα γίνει κλήρωση.