Δημιουργία εκπαιδευτικών εφαρμογών με χρήση εκπαιδευτικού λογισμικού

Το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών στο πλαίσιο της διά βίου μάθησης, της διάχυσης της γνώσης και της ανάγκης επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, οργανώνει επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα «Δημιουργία εκπαιδευτικών εφαρμογών με χρήση εκπαιδευτικού λογισμικού» οργανωμένο ανά θεματικές ενότητες:

Η πρώτη θεματική ενότητα θα αφορά:

  • Τη δημιουργία αλληλεπιδραστικών παρουσιάσεων με το Powerpoint 2010.
  • Τη μετατροπή τους σε μορφή flash με τη χρήση κατάλληλων πρόσθετων.
  • Τη δημιουργία εκπαιδευτικών εφαρμογών για τους μαθητές

Από τις παραδόσεις θα δημιουργηθεί τράπεζα υλικού που θα είναι στη διάθεση για χρήση των εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν.

Το περιεχόμενο του προγράμματος θα έχει ως αφετηρία τις γνώσεις που αποχτήθηκαν από την επιμόρφωση Β επιπέδου και θα εμβαθύνει ανάλογα.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος θα είναι 51 διδακτικές ώρες (17τρίωρες συναντήσεις) και θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα από τις 18.00-20.00.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014.

Στους συμμετέχοντες, που θα παρακολουθήσουν, ανελλιπώς, τις εργασίες του επιμορφωτικού προγράμματος θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα πρέπει να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής από τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου μέχρι και την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014.

Οι υπόλοιπες θεματικές ενότητες θα ανακοινωθούν με τη λήξη της πρώτης.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται θα συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα που θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του σχολείου: https://peirserron.gr/

Μπορούν επίσης να την καταθέσουν είτε με φαξ στο φαξ του σχολείου: 2321059125 είτε αυτοπροσώπως στη διεύθυνση του σχολείου τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα είναι 11 επιμορφούμενοι (όσοι και οι υπολογιστές του εργαστηρίου πληροφορικής).

Για τις αιτήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Ο επιμορφωτής του προγράμματος, επιμορφωτής Β επιπέδου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις επιστήμες της Αγωγής: Σπύρος Κυριαζίδης

Την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μπορέιτε να την κατεβάσετε από εδώ.