Γιορτή παππού και γιαγιάς- Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Το απόγευμα της Δευτέρας 13-10-2014 τα παιδιά του Α1 Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών, έκαναν μια γιορτούλα που την αφιέρωσαν στον παππού και τη γιαγιά.

Με τα ποιηματάκια, το χορό, τους είπαν: « χρόνια πολλά» κι ένα μεγάλο «ευχαριστώ», γι’ αυτά που προσφέρουν καθημερινά αφιλοκερδώς με την καρδιά τους.

Στη γιορτή μίλησαν 2 παππούδες και 2 γιαγιάδες.

Η κα Γεωργία Μυρωνίδου συνταξιούχος δασκάλα η οποία μας έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν τότε που ο αριθμός των μαθητών ήταν πολύ μεγάλος και οι δυσκολίες πολλές… Μας έδειξε και πολλές φωτογραφίες.

Ο κος Νίκος Μοσχολιός συνταξιούχος δάσκαλος και προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διηγήθηκε στα παιδιά ένα παραμύθι, τους έδειξε το «Αλφαβητάριο» του 1949 και τους έδωσε φωτοτυπίες με εικόνες από το βιβλίο.

Η κα Αθηνά Γιαλελή συνταξιούχος φιλόλογος μας μίλησε για τα νανουρίσματα και μας είπε ένα που το έγραψε η ίδια.

Ο κος Γιάννης Σουργουτζίδης συνταξιούχος μαθηματικός και λυκειάρχης μας μίλησε για τους αριθμούς κι έπαιξε με τα παιδιά ένα παιχνίδι:« το παιχνίδι των αριθμών».

Στη γιορτή μας τίμησε με την παρουσία του ο κος Χρήστος Πράμας Σχολικός Σύμβουλος ο οποίος μας μίλησε και μας συγκίνησε. Όπως πάντα είναι κοντά μας, στους γονείς, στα παιδιά και για ακόμη μια φορά μας στήριξε και μας ενθάρρυνε.

Στη γιορτή από την αρχή ως το τέλος ήταν κοντά μας ο διευθυντής του σχολείου μας κος Σπύρος Κυριαζίδης που όπως πάντα μας βοήθησε σε ότι χρειαστήκαμε και μας στήριξε όλους.

Στο τέλος της γιορτής τα παιδιά έδωσαν στους παππούδες και στις γιαγιάδες τα δωράκια που τους ετοίμασαν καθώς κι ένα βιβλίο με τίτλο: «Ένα παραμύθι για τον παππού και τη γιαγιά».

 

 

Ευχαριστημένοι μα και συγκινημένοι όλοι, γεύτηκαν τον πλούσιο μπουφέ που ετοίμασαν γονείς και παιδιά για τα «τιμημένα γηρατειά».

Με σεβασμό,

τα παιδιά του Α1 και η δασκάλα τους κα Μαρία Αθανασοπούλου